A SENSES projekt bemutatása
Társadalmi vállalkozásfejlesztés „társadalmi felelősségvállalási elvek” ötvözésével a Duna régióban

A társadalmi vállalkozások fontos hajtóerőt képviselnek a jelenlegi gazdasági, környezeti és társadalmi problémák megoldásában. Valamennyi Duna-régiós országot egyaránt érintenek a szakpolitikák, jogi-szabályozási keretfeltételek, társadalmi hasznosságú befektetői piacok és társadalmi vállalkozásfejlesztési oktatás hiányosságai.

A kihívásokra adandó újszerű megoldásokat fogalmaz meg a SENSES partnerség, amely célja a társadalmi vállalkozások, a társadalmi felelősségvállalás jegyében működő vállalkozások, (társadalmi hasznosságú) befektetők, politikai döntéshozók, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek 600-800 tagot számláló transznacionális hálózatba szervezése az innovatív társadalmi vállalkozások és társadalmi innováció előmozdítására a Duna régióban.

A 8 partnerrégió és 5 stratégiai társult partner közreműködésével megvalósuló együttműködés közös megoldásokat fogalmaz meg a társadalmi vállalkozások életképességének, fenntartható üzleti modellek, gyenge pénzügyi-befektetési kultúra és a főként, probono szakértői hálózatra épülő társadalmi vállalkozásfejlesztési ú.n. „katalizátor” szervezetek szolgáltatás portfóliójának fejlesztésére.

A projekt legfőbb eredménye a társadalmi vállalkozásokra szabott 60 órás kombinált tananyag kialakítása hagyományos és online tanulási formákat ötvözve. A közgazdasági, vállalatgazdasági (vállalatirányítási), marketing, humánerőforrás gazdálkodási és értékesítési ismereteket tartalmazó moduláris tananyagot személyre szabott mentori tevékenységek egészítik ki. A képzési anyag kialakításában a társadalmi felelősségvállalás terén élenjáró nagyvállalatok tudásanyagára támaszkodunk a Duna-régiós társadalmi vállalkozási ökoszisztéma fejlesztése, és a „társadalmilag felelős” (beszállítói) partnerkapcsolatok erősítése reményében.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt saját honlapja elérhető IDE vagy az alábbi logóra kattinva.  

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.